Article - Karyo Hliso
Yusuf Begtas:


Pozitif Niyetin Yasası

Valeriy Sinelnikov
Pozitif Niyetin Yasası

Bütün yaşamımız, bilinçaltı ve bilinçli niyetlerimizin durmaksızın yerine getirilme sürecidir. Her bir insanın kendine özgü büyük bir hayat yolu vardır; o da bilinçaltı ile belirlenir. Bilinçaltı zihnimizin belli pozitif niyetlerimizi bizim için yerine getirdiğini bilmemiz çok önemlidir. 

İnsanın karmaşık bir dengeye sahip bir varlık olduğuna ben derin­den inanıyorum. Bu yüzden hiçbir şey onun için öylesine ortaya çıkmıyor. 

Dahası, insanın bütün davranışları, hastalığı dahil, belli bir içerikte pozitif fonksiyonlara sahiptir. 

Biz ne yaparsak yapalım, yaşamımızda nasıl durumlar yaratır­sak yaratalım, nasıl hastalıklara tutulursak tutulalım, bütün bunlar pozitif niyetlerimizi yerine getirmenin yollarıdır.

Niyet negatif olamaz, şöyle ki; doğada negatif deneyim yoktur. İnkâr etmek sadece dilde mevcuttur. İnsan niyet­lerini gerçekleştirmekten vazgeçemiyor. Bu imkânsız. Ha­yat budur. 

Bu yüzden kendi kendinle savaşmamalı aksine düşüncelerini ve davranış̧ yöntemlerini değiştirmelisin. 

Kendi niyetlerini idrak etmek, yenilerini yaratmak ve onları hayata geçirme yollarını değiştirmek tamamen gerçektir. Bu yaşamı bilinçli ve güçlü kılar.

Artık anladığınız gibi bütün büyü̈ kendimizde bitiyor, duygu ve düşüncelerimizde... 

Tüm sorun, onları nasıl yöneteceğimizi öğrenmektir. Belli amaçları nasıl yaratmalı ve hayata geçirmeliyiz ki, yaşam süreci insana mutluluk ve­rebilsin? 

Hayatınızda ne yaptığınız ve neyi yapmak için can attığınız önemli değil. Önemli olan, bunun size mutluluk getirip getirmemesidir.

İnsan ne kadar temiz düşüncelere sahipse, o ka­dar çok yeteneğe sahiptir. Dolayısıyla da evrenin büyük bilgilerine ulaşabilme gücüne sahiptir. 

Bunu daha sade dille anlatabiliriz: Kalbinizde, bilinçaltında ne kadar az saldırganlık varsa, hayatınız o kadar hoş̧ ve ilginçtir ve bir o kadar çok sağlığa ve yeteneğe sahipsiniz­dir. Kendini değiştirmek, ilk sırada kibire bağlı saldırgan duygu ve düşüncelerden kurtulmaktır.

Kendi yaşamının sorumluluğunu üstlenmek, kendini ve çevreyi suçlamaktan tamamen vazgeçmek, acımak ve esef etmek, tenkit, yargı ve nefretten kurtulmak anlamına ge­lir. 

Eğer siz sorumluluğu üstleniyorsanız, o zaman dolu ve güçlü bir hayat yaşamaya başlıyorsunuz. Hiç kimse, sizi acı çekmek zorunda bırakamaz; hiçbir nazar, büyü̈ size tesir edemez. 

Yaşamınızdaki olayları istediğiniz gibi düzene koyabileceksiniz. Çevrenizdeki insanların kendilerini değiştirmesine yardım edebilecek özel bir mekânı etrafınızda yaratacaksınız. 

Kanaatlerinizi değiştirerek, siz, dünyanızı değişiyorsunuz. 

Valeriy Sinelnikov


 
Please Leave Your Thinking

Leave a Comment

You can also send us an email to karyohliso@gmail.com