Article - Karyo Hliso
Yusuf Begtas:


KALP

Kaynak: Birlikte varız
KALP

Son bilimsel araştırmalar kalbin kan pompalayan bir organdan çok öte olduğunu gösteriyor. İnsan vücudunda en güçlü ritmik elektromanyetik alanın kalbinki olduğu anlaşılmıştır. Kalbin manyetik alanı, beyninkinden 5 bin kat daha güçlü ve bazı cihazlarla bedenin 4 metre ötesine kadar tespit edebilmektedir. İnsan kalbinin etrafındaki manyetik alan sadece vücudun her hücresine çevrelemekle kalmaz vücudun dışındaki tüm alanları da kapsar.

Yaklaşık 20 yıldır kalp ve beyin arasındaki iletişimi inceleyen HeartMath Enstitüsü sevgi, takdir, merhamet gibi olumlu duyguların, kalbimizin çok farklı bir mesaj oluşturmasına sebep olduğunu keşfetti.

HeartMath Enstitüsü’nün yöneticilerinden Dr. Rollin McCraty şöyle söylüyor:

“Dikkatinizi takdir, şefkat gibi olumlu bir duyguya yönlendirirseniz ya da düşüncelerinizi çok değer verdiğiniz bir hatıranızda yoğunlaştırırsanız kalp ritminiz anında değişir.

Kalp ve diğer vücut yapılarının oluşturduğu enerji alanları dışarıya doğru yayılıyor. Bu enerji alanları, ortamdaki çok çeşitli enerji alanlarıyla sürekli etkileşime girdiği için, normalde algı sahamızın dışında olan olay ve süreçlerle ilgili bilgiler vücuda iletiliyor. Daha da ilginç olan, sezgisel bilgileri kalbin beyinden önce aldığını gösteren bilimsel kanıtın olması.”

Kısacası beynimiz bağımsız hareket etmiyor, gerekli sinyalleri kalbimizden alıyor. Bütün bilgiler sevginin en güçlü sembolü ve duygularımızın merkezi olan kalbimizden yayılıyor. Gerçekten inandığımız her şey gerçekleşir, çünkü bu inanç kalbimizden yayılan ve ölçülebilen en büyük enerjiye sahiptir.

Bu yüzden bir şey isterken sadece mantıkla değil kalpten istemeliyiz.

 

Kaynak: Birlikte varız


 
Please Leave Your Thinking

Leave a Comment

You can also send us an email to karyohliso@gmail.com