Article - Karyo Hliso
Yusuf Begtas:


DÜRÜSTLÜK YASASI

Alıntıdır
DÜRÜSTLÜK YASASI

Gerçek iç realitemizi tanımak, kabul etmek ve ifade etmek dürüstlüğün kalbini oluşturur; ancak kendimize dürüst olduğumuz zaman başkalarına karşı da dürüst olabiliriz. Bütünlük anlamında, dürüstlük, negatif dürtülere rağmen yüksek yasalara uygun davranmayı gerektirir.

Dürüstlük Yasası; yüksek yasaları ve derhal gerçeklesen, sakınılmaz ve kaçınılmaz içsel sonuçları işaret eder. Dış davranış düsturlarını içerir ama onlar üzerine odaklanmaz, kendimize karşı dürüst olmamız (içsel bütünlüğümüz) çevresinde merkezlenir.

Eğer eylemlerimizi kıskançlık, hırs, kurnazlık vb.. dürtülerin yönetmesine izin verirsek, bu eylemlerin sonuçları derhal evrenin ve kendi şişemizin mekaniğine dahil olur. Yüksek yasalara uymadığımız için cezalandırılmaya ihtiyacımız yoktur, eylemlerin kendisi “cezadır”.

Başkalarına yalan söyleyebilmemiz için önce kendimize yalan söylememiz gerekir. Karışık güdülerle konuştuğumuz zaman henüz bütün değilizdir. Dürüstlüğün ilk adimi, çatışan yanlarımızı uzlaştırmamızı gerektirir ki, böylece niyetimizi söyleyebilelim ve söylediğimiz gerçekten niyetimiz olsun.

Korkunun gerçek duygularımızı ve ihtiyaçlarımızı ifade etmemizi engellemesine izin verdiğimizde, (ima etme, görmezden gelme, sızlanma, başkalarının ne hissettiğimiz bilmesini bekleme, insanlara duymak istediklerini söyleme, sözcükleri incitmek-yönetmek için kullanma vb...) yani aldatıcı bir iletişim içine girdiğimizde; o an için istediğimizi elde etmiş görünebiliriz ama uzun vadede en çok ihtiyaç duyduğumuz iç ışığımızı yitiririz.

İçimizin derinlerindeki dürtülere rağmen bütünlükle (dürüstlükle) davrandığımızı bildiğimiz zaman, içimizdeki yüksek enerji ve ilham kapılarının açıldıklarını hissederiz. Bütünlükle davrandığımız, gerçek ihtiyaçlarımızı ve duygularımızı ifade etme cesaret ve bilgeliğine ulaştığımızda; kişisel ve mesleki ilişkilerimiz yeni bir hayat bulur, hedeflerimiz gerçekleşir, hayatımızda derin değişimler yaşarız.

“En yüksek ışığına göre yaşa ve sana daha fazla ışık verilecektir!”

 

Alıntıdır


 
Please Leave Your Thinking

Leave a Comment

You can also send us an email to karyohliso@gmail.com